U KULTURNOM CENTRU BRAĆE RADIĆ OBILJEŽEN DAN SJEĆANJA NA STJEPANA RADIĆA I LIPANJSKE ŽRTVE

U povodu Dana sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve u Kulturnom centru braće Radić u Desnom Trebarjevu u srijedu, 19. lipnja 2019. godine održana su predavanja koja su podsjetila na atentat na Stepana Radića i zastupnike HSS-a u beogradskoj Skupštini prije 91 godinu.

Profesor povijesti Ivica Valent održao je predavanje na temu „Atentat na hrvatske zastupnike kao povod uvođenju šestosiječanjske diktature“ dok je dr.sc. Domagoj Sremić govorio na temu „Posljedice beogradskog atentata 1928. godine i njegov odjek u hrvatskom školstvu“.

Ovim predavanjima Kulturni centar braće Radić pridružio se obilježavanju Dana Sisačko-moslavačke županije, a programu su se pridružili i načelnik općine Martinska Ves Stjepan Ivoš te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Sisačko-moslavačke županije Darjan Vlahov.

Nakon predavanja gosti Kulturnog centra braće Radić obišli su i novi postav Centra koji prikazuje život i rad Antuna i Stjepana Radića te Desno Trebarjevo u doba njihova rođenja.