PRIDRUŽITE SE BICIKLIJADI „OD RADIĆA DO RADIĆA“

Biciklijada pod nazivom „Od Radića do Radića“ održat će se u nedjelju, 9. lipnja 2019. godine s početkom u 10 sati.

Krećemo iz Petrinje, kod spomenika Stjepanu Radiću, a biciklijadu završavamo u 30 kilometara udaljenom Desnom Trebarjevu, rodnom selu Antuna i Stjepana Radića. Biciklijadi se možete priključiti i u Sisku jer u 11 sati biciklisiti zastaju kod ckrve Sv. Kvirina na Zelenom brijegu.

Cijelim putem red će održavati licencirani bike vodiči iz Bikearounda i BK Roda.

Trasa: Petrinja Radićeva ul., Turkulinova, Šandora Đalskog, Gajeva, Gupčeva, Most Brest, Brest Pokupski, Vurot, Stara Drenčina, Staro Praćno, Most Odra, lijevo u Ive Ogulinca, desno u grada Vukovara, lijevo u Odranska, desno u Berislava Pavičića, lijevo u Bakranovu, desno u Lonjsku do crkve sv. Kvirina.

Svi sudionici druge biciklijade „Od Radića do Radića“ dobivaju majicu i ručak u Desnom Trebarjevu. Novost je da od ove godine mogu obići i Kulturni centar braće Radić (Desno Trebarjevo 78) čiji će ih  stalni postav upoznati sa životom, radom i nasljeđem braće Radić, ali i Trebarjevom kakvo je bilo u doba njihova rođenja. Kulturi centar braće Radić čuva i djelić bogate kulturne baštine Posavine.

Biciklijada je organizirana povodom Dana Sisačko-moslavačke županije i rođenja Antuna i Stjepana Radića, beskompromisnih boraca za hrvatska prava, koji su 11. lipnja rođeni u Desnom Trebarjevu.

Organizatori su Sisačko-moslavačka županija, Kulturni centar braće Radić i Interpretacijski centar braštine Banovine, u suradnji s biciklističkim klubom „Roda“.