ODRŽANA PRVA BICIKLIJADA „OD RADIĆA DO RADIĆA“

U sklopu Dana Sisačko-moslavačke županije, 1. srpnja 2018. godine održana je biciklijada pod nazivom „Od Radića do Radića“ koja je okupila rekreativce koji su na ruti dugoj 32 kilometra na biciklima povezali Petrinju i Desno Trebarjevo. Biciklistička je ruta kretala od Trga Stjepana Radića u Petrinji i Radićeva spomenika pa sve do Desnog Trebarjeva i spomenika braći Radić pored njihove rodne kuće.

Prva biciklijada od Petrinje do Desnog Trebarjeva okupila je 80-ak sudionika koji su prošli ovu dionicu, a svima su podijeljene i promotivne majice, ali i edukativni materijali koji su donijeli najvažnije podatke o Antunu i Stjepanu Radiću, njihovu životu, radu i nauku.

Namjera je bila kroz druženje i zabavu sudionike upoznati i s povijesnim činjenicama te na taj način stvoriti sportsko – rekreativnu povijesnu rutu zanimljivu gostima Sisačko-moslavačke županije.

Sudionike biciklijade pozdravili su gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i načelnik općine Martinska Ves Stjepan Ivoš. Nakon biciklijade sudionici su nastavili druženje u Desnom Trebarjevu, uz tombolu, glazbu i objed.