ODRŽANA DRUGA BICIKLIJADA „OD RADIĆA DO RADIĆA“

U nedjelju, 9. lipnja 2019. godine održana je 2. biciklijada „Od Radića do Radića“. Biciklijada, kojoj se pridružilo 100-ak biciklista, povezala je Petrinju i Desno Trebarjevo, rodno selo Antuna i Stjepana Radića.

Sudionici biciklijade „Od Radića do Radića“ mogli su uživati u 30-ak kilometara staze koja ih vodi kroz prekrasne predjele Sisačko-moslavačke županije, spajajući Banovinu i Posavinu. Svi sudionici dobili su i informativni letak o Radićima, beskompromisnim borcima za hrvatsku neovisnost i državnost.

„Važno nam je da osim u vožnji, prirodi i druženju, sudionici biciklijade „Od Radića do Radića“ dobiju i osnovne informacije o životu i radu Antuna i Stjepana Radića, koji su potekli upravo iz siromašnog sela u Posavini. Važno nam je osvijestiti činjenicu da su Radići neraskidivo povezani za ovaj kraj, za Sisačko-moslavačku županiju. Tako da ova biciklijada postaje svojevrsna povijesna ruta pa mi je zato posebno drago da je ove godine na biciklijade bilo dosta mladih“, istaknula je ravnateljica Kulturnog centra braće Radić Jasmina Jovev.

Biciklijada „Od Radića do Radića“ organizira se u povodu Dana Sisačko-moslavačke županije, 11. lipnja kada su rođeni Antun i Stjepan Radić. Bicikliste je na startu u Petrinji pozdravio petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, a na cilju u Desnom Trebarjevu dočekali su ih i pozdravili zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak, načelnik općine Martinska Ves Stjepan Ivoš i ravnateljica Kulturnog centra braće Radić Jasmina Jovev.

Organizatori biciklijade „Od Radića do Radića“ su Sisačko-moslavačka županija, Kulturni centar braće Radić, Interpretacijski centar baštine Banovine i Biciklistički klub „Roda“